Klassiske motorsykler

11599420-harley-davidson-motorcycle

Det finnes vel neppe noen motorsykkel som er mer klassisk
enn Harley Davidson. Det ekstremt populære, verdenskjente merket har lenge vært på topplistene i både salg og gjenkjennelighet. Den revolusjonerende Harley Davidson 883 Roadster er vakker, kraftig og tøff å se på, selv om designen er fra 70-tallet.

Triump-motorsyklene kan også regnes til å være klassikere, med Bonneville som den heftigste modellen. Denne er i dag en raritet og er nesten helt umulig å få tak på. Kawasaki W800 er den mest kjente japanske klassikeren, på lik linje med 70-tallets Honda CB1100. Disse ser kule ut den dag i dag og fungerer i beste velgående. De er enkle å fikse, derfor er det heller ikke vanskelig å få tak på en brukbar japaner fra 60- og 70-tallet.

Sovjetunionen hadde sine egne klassikere – Ural Solo er den mest kjente av disse. Denne retro motorsykkelen er ofte å se på diverse verksted i Nord-Norge, der den blir blåst tilbake til live av flinke mekanikere. Norton Triton er en klassisk engelsk motorsykkel med vakre linjer og interessante detaljer.

BMW GS er tyskernes svar på Harley Davidson og Norton – ikke mange klassiske motorsykler kan skryte av så urokkelige deler som Tysklands egne BMW. BMW-syklene sliter seg nesten ikke ut og kan brukes daglig i flere titalls år.