NC Trial 2015

319971-trial-motorcycle

Trial er en meget spesiell motorsport som organiseres og styres av NMF, Norges Motorsportforbund. Trial er ikke helt ulikt motocross og enduro, men her må motorsyklistene komme seg forbi utallige hindre uten å gjøre noen feil – trial handler rett og slett om prikker, ikke om fart og tid. TV-kanaler som viser ekstremsport har ofte trial på programmet. Her hopper og spretter motorsyklene rundt som om de var lette som fjær – de profesjonelle syklistene har så god kontroll at man nesten ikke vil tro sine egne øyne.

Trial er stort både i Norge og ellers i verden. Det arrangeres årlige internasjonale cuper, mesterskap, et VM, EM og selvsagt også Norgesmesterskap og Norgescup i trial. Norgescupen i trial 2015 arrangeres ved Stavanger, på Tau i Strand kommune. Med fantastiske områder ute i det fri og vanskelige, naturlige hindere er det en meget spennende cup vi ser frem til.

Vaulali Trialklubb står bak denne begivenheten, og de som var der på Norgescupen 2013 vet at man har mange overraskelser i vente. Nordmenn har allerede satt sitt spor på verdenskartet når det kommer til trial – landslaget for kvinner har til og med stukket av gullet i Trial-VM!